Clonex Gyökereztető gél – 50 ml

13.50 
4 995 Ft

Print

Leírás

Clonex gyökereztető gél 50 ml

A Clonex nagyteljesítményű gyökereztető gél. Elősegíti a gyökérsejtek fejlődését, tartalmazza a megfelelő vitaminokat, ásványi tápanyagokat.

A Clonex gyökereztetőt professzionális és hobbikertészek nagy sikerrel használják szerte a világon,  hajtások milliárdjain fejtette már ki áldásos hatását, rendkivüli mértékben gyorsítja a gyökerek kialakulását és növekedését.

A Clonex gyökereztető hormon gél előnyei
• használata végtelenül egyszerű
• azonnal lezárja az elvágott szöveteket, így megakadályozza, hogy fertőzések támadják meg a hajtást
• 3000/1M rész arányban tartalmaz gyökereztető hormont, ezért roppant hatékonyan serkenti a gyökerek növekedését
• állaga miatt sokkal biztonságosabb a használata, mint akár a folyékony, akár a por alakban kapható gyökereztető hormonoknak, hiszen nem csöpöghet le vagy szóródhat szét olyan helyekre, ahová nem szeretnénk, hogy jusson belőle. A folyadék vagy por alapú gyökereztetőkkel ellentétben a CLONEX gyökereztető hormon gél a gyökereztetési fázisban végig direkt kapcsolatban marad a szárral, nem ázik le róla.
• A Clonex gyökereztető hormon gélt a víz nem mossa le, ha a növényeket locsolod, permetezteted.
• hatékonyságát tovább növelheted, és elmondhatod, hogy mindent megtettél azért, hogy a hajtások gyökérzete a lehető legegészségesebb legyen és a lehető leggyorsabban fejlődjön, ha együtt használod a ROOT RIOT-tal és a CLONEX MIST-tel.

A Clonex nagy teljesítményű gyökereztető hormon gél. Elősegíti a gyökérsejtek fejlődését, tartalmazza a megfelelő vitaminokat, ásványi tápanyagokat. Hajtások metszéséhez és dugványozáshoz használható gyökereztető hormon gél, amely elősegíti a gyors sejtosztódást, növelve a cukortartalmat a gyökérzetben. Nagyobb mennyiségű tápanyag felvételt tesz lehetővé, ezáltal serkenti a növekedést, és megvédi a friss gyökérszőröket, ellentétben a folyékony és por állagú szerekkel a gél állandó kapcsolatban marad a hajtással.

Tanácsok:

A Clonex gyökereztető hormon gélt használd együtt a CLONEX® Mist-tel. A Mist használata egyszerű, és gyorsabban növekvő, egészséges, életerős klónokat nevelhetsz a segítségével. A legjobb eredmény érdekében helyezd a hajtásokat ROOT RIOT gyökereztető kockákba. A ROOT RIOT gyökereztető kocka tökéletes közeg a fejlődő gyökereknek.
Használati útmutató lágy és félkemény szárak gyökereztetéséhez:
• Mindig a legegészségesebb növényeidről metsszed a hajtásaidat, amiket gyökereztetni fogsz! Ha a kiszemelt végeket a metszés előtti időszakban lefújod Clonex® Mist-tel, még jobb eredményre számíthatsz. Úgy vágd le a szárak végét, hogy négy vagy öt pár levél legyen rajtuk, és az alsó két pár levelet távolítsd el a friss hajtásról.
• Mindig tiszta és éles szerszámot használj a metszéshez. Egy határozott, tiszta, átlós vágással metsszed le a szár végét közvetlenül a legalsó pár levél alatt!
• Előre önts ki egy kisebb adag Clonex gyökereztető hormon gélt egy kis edénybe, hogy gyorsan és praktikusan hozzáférhess a gélhez, amikor szükség van rá! A hajtásokat soha ne az eredeti tárolóedényedbe mártsd és a használat után megmaradt Clones gyökereztető hormon gélt már ne tedd vissza a dobozba, nehogy véletlenül megfertőzze a teljes adag gyökereztető gélt!
• A friss klónokat azonnal mártsd a Clonex gyökereztető zselébe körülbelül 15mm mélyen, ezután helyezd a klónt a növekedési közegébe olyan mélyen, hogy a közeg megtartsa a hajtást!
• A friss hajtásokat fújd le Clonex® Misttel, mielőtt beteszed a propagátorba! A fedelet mindig zárd be és a szellőző nyílások is legyenek zárva!
• 2-3 nap elteltével újra fújd be a klónokat Clonex® Misttel és résnyire nyisd ki a szellőző nyílásokat!
Pár nap elteltével ellenőrizd az új gyökereket és egészen addig használd a Clonex Mistet, amíg a növény elég fejlett lesz, hogy áttehesd egy cserépbe. Ha földet használsz, nagyon vigyázz a gyökerekre, nehogy megsérüljenek amikor beülteted a növényt.

TOP TIP: A friss klónokat fedett propagátorban tárold! A legtöbb növény 21 és 24 fok közötti hőmérsékleten és 90%-os páratartalom mellett érzi magát a legjobban. Mikor az új gyökerek megjelennek, meg kell erősíteni a növényeket, ezért ekkormár résnyire kinyithatod a propagátor szellőzőnyílásait, hogy egy kis friss levegő is beáramolhasson. Napról napra növelheted a levegőnyílások réseit, végül pedig, mikor a növények már elég erősek leveheted a fedelet. Mikor már rendes gyökerük van és felül is erősödni kezdenek, a növényeid készen állnak az átültetésre. Az átültetésnél mindig legyél nagyon óvatos, nehogy megsértsd a friss és érzékeny gyökereket!

Hajtások metszéséhez és dugványozáshoz használható gyökereztető zselé, amely elősegíti a gyors sejtosztódást, növelve a cukortartalmat a gyökérzetben. Nagyobb mennyiségű tápanyag felvételt tesz lehetővé, ezáltal serkenti a növekedést, és megvédi a friss gyökérszőröket, ellentétben a folyékony és por állagú szerekkel a gél állandó kapcsolatban marad a hajtással.

1. Önts  tégelybe egy kevés  gyökereztető hormont.
2. Finom mozdulattal metszd le a kiültetésre szánt hajtást (ideális a 5-15cm-es hossz)
3. Mártsd bele a zselébe (10-15mm-t)
4. Helyezd el az előre odakészített ültető közegbe (ez lehet seed-mix, jiffy korong, kókusz, kőzetgyapot, tőzeg korong)
5. A következő napokban tartsd meleg és párás helyen kedvenceid, pl. propagátorban (24-26 fok, 60-80% relatív páratartalom).